NRC stopt met Blendle

Artikelen van NRC zijn vanaf 1 april niet meer via Blendle te lezen. De krant stopt de samenwerking met de start-up. De onlangs gelanceerde abonnementsdienst Blendle Premium, is NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch een doorn in het oog. Hij vreest dat de krant, door de lancering van Blendle Premium veel minder geld per artikel zal gaan verdienen. In 2016 kreeg NRC nog 200.000 euro binnen, dankzij de verkoop van losse artikelen via Blendle. Daarnaast noemt Vandermeersch Blendle niet innovatief genoeg. Alexander Klöpping reageert verbaasd op het vertrek van NRC. In een brief, gericht aan NRC-abonnees, zegt hij het jammer te vinden dat een nieuwe generatie krantenlezers nu geen kennis meer maakt met de kwaliteitsjournalistiek van NRC.
(bron: Sprout)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK