3D-printen met chocolade

Het 3D-printen van eten is een nieuw verschijnsel, dat volgens kenners een grote vlucht kan gaan nemen. Nieuw is een Belgische start-up, Miam Factory, dat met 3D-printers chocoladefiguren gaat printen en op de markt brengen. De bedenker hierachter is Gaetan Richard, chemist en kok. Bedrijven kunnen ook hun logo’s, foto’s of tekst laten printen in chocolade. Dit gebeurt met lasers.
De chocoladevormen zullen laag voor laag (0,2 mm) worden geprint. Afhankelijk van de vorm zal het printen tien minuten tot 3 uur kunnen duren. Maar dan is de chocolade wel direct geschikt voor consumptie. Miam Factory werkt hierbij samen met Smart Gastronomy Lab, gelinkt aan de Universiteit van Luik, dat onderzoek doet naar het gebruik van (3D-)technologie in de voedingsindustrie.
Miam Factory heeft al ervaring met het 3D-printen van chocolade. Zo heeft het bedrijf chocolade bierflesjes geprint voor een lokale brouwerij.
Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK