Magazines printen op locatie

In Zweden is het bedrijf Meganews Magazines gestart met een kiosk waar iedereen een magazine kan uitzoeken en ter plaatste een geprint exemplaar meenemen. De printtechniek achter deze kiosk is van Ricoh.

Het idee is niet nieuw. Al eerder waren er initiatieven om kranten lokaal te printen. Maar het idee om op deze manier een tijdschrift aan te schaffen is wel revolutionair. Meganews heeft de eerste kiosken geplaats op diverse locaties in Zweden. Bij succes is de ambitie wereldwijd uit te rollen. De startup heeft intensief onderzoek gedaan naar de behoefte aan lokaal geprinte magazines en heeft de investeerder Upland Securities gevonden om het idee financieel mogelijk te maken.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK