Slaapverwekkende advertentie Ikea

Om de slaapkamercollectie te promoten heeft Ikea een wel heel bijzondere advertentie geplaatst. Een reclamebureau in Dubai bedacht iets creatiefs voor de Sömnig-campagne(sömnig betekent slaperig in het Zweeds) in het magazine Good, dat gelezen wordt door expats in de Verenigde Arabische Emiraten.
In het aprilnummer zat een uitneembare kartonnen advertentiepagina, die na het vouwen en opladen (via USB) een lavendelgeur verspreid, dat rustgevend schijnt te zijn. Daarnaast verspreid de in het karton ingebouwde speaker zogenoemde ‘white noise’, een monotoon geluid dat ook kalmerend werkt. Alles om de consument lekker in slaap te laten vallen. Mooi detail, er is zelfs lavendelgeurinkt gebruikt om de advertentie te drukken. Bekijk ook de video.

Bron: Adformatie

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK