Advertentie alleen zichtbaar als je zwanger bent

IKEA heeft in een Zweeds magazine voor aankomende moeders een advertentie geplaatst waarvan de speciale aanbieding alleen zichtbaar is als de moeder in spe haar urine met een special meegeleverde pipet erop druppelt.

De advertentie voor de Sundvik wieg moedigt de kijker aan te plassen op een speciale meegeleverde strip die op de advertentie geplakt zit. Als ze in verwachting is wordt de prijs lager.

Het filmpje laat het principe zien. Ikea werkte samen met het technische laboratorium Mercene labs in Zweden. De technologie is dezelfde die gebruikt wordt in teststrips voor onder meer zwangerschapstesten. Maar er is meer mogelijk, zo kunnen ook teststrips voor bijvoorbeeld suikerziekte gebruikt worden in drukwerk.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK