Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Kodak komt met cryptocurrency voor fotorechten

Kodak gaat mee in de trend van virtuele munten en blockchain. Het bedrijf wil enerzijds bitcoins minen en anderzijds een eigen munt lanceren. Alleen al de aankondiging ervan, was goed voor een reanimatie van de (dalende) beurskoers.

Kodak plant twee dingen: een op blockchain-gebaseerde dienst, en het genereren van bitcoins met financiële steun van klanten. Kodak deed de aankondiging op de elektronica show CES, in Las Vegas.

Voor dat eerste partnert het bedrijf met Wenn Digital, voor wat het omschrijft als een ‘photo-centric cryptocurrency’. Het gaat om een platform waar fotografen nieuw en bestaand werk kunnen registreren en licentiëren, en daarbij meteen de betaling ontvangen. Kodak wil de dienst zowel voor professionals als amateurfotografen aanbieden.

Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK