Kodak komt met cryptocurrency voor fotorechten

Kodak gaat mee in de trend van virtuele munten en blockchain. Het bedrijf wil enerzijds bitcoins minen en anderzijds een eigen munt lanceren. Alleen al de aankondiging ervan, was goed voor een reanimatie van de (dalende) beurskoers.

Kodak plant twee dingen: een op blockchain-gebaseerde dienst, en het genereren van bitcoins met financiële steun van klanten. Kodak deed de aankondiging op de elektronica show CES, in Las Vegas.

Voor dat eerste partnert het bedrijf met Wenn Digital, voor wat het omschrijft als een ‘photo-centric cryptocurrency’. Het gaat om een platform waar fotografen nieuw en bestaand werk kunnen registreren en licentiëren, en daarbij meteen de betaling ontvangen. Kodak wil de dienst zowel voor professionals als amateurfotografen aanbieden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK