NOM gaat bereik over alle media meten

NOM gaat crossmediaal meten. Het instituut voor onderzoek naar bereikcijfers in de media, NOM, zal in de loop van 2017 voor het eerst het print- en het online bereik in één rapportage combineren. In de nieuwe NOM Print Monitor wordt het gecombineerde bereik, van zowel de krant als van web en app, gerapporteerd. Zo worden de netto prestaties van print- en online-media, en wordt duidelijk hoeveel overlap er is.

In de rapporten worden volgend jaar ook de cijfers van huis-aan-huisbladen en regionale media opgenomen. Die worden gepubliceerd in de nieuwe NOM Regio Monitor (NRM). Daarmee wordt het makkelijker om de cijfers van het regionale bereik te vergelijken.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK