Grootformaat 3D printer

BB160517MassivitprinterMassivit 3D Printing Technologies geeft tijdens drupa de eerste publieke demonstratie van de Massivit 1800 printer. De printer is specifiek ontwikkeld voor grootformaat decoratieve toepassingen, zoals displays, en werkt met een eigen ontwikkelde technologie en eigen materialen.

De Massivit 1800 kan objecten printen tot 1,5 (breedte) bij 1,2 (diepte) bij 1,8 meter (hoogte), met een snelheid tot 1.000 mm per seconde (x- en y-as) en tot 35 cm per uur (z-as). Daarmee is het volgens de producent de snelste grootformaat 3D-printer op de markt.

De Israëlische fabrikant werkte drie jaar aan de ontwikkeling. Volgens de fabrikant biedt de 3D-printer interessante mogelijkheden voor printbedrijven om hun productassortiment uit te breiden en hun concurrentiepositie te versterken.

De printer werkt op basis van GDP-technologie (Gel Dispensing Printing), wat zorgt voor snelle stolling van het gebruikte materiaal waardoor een hoge printsnelheid mogelijk is. De Massivit 1800 printer gebruikt ook technieken waarmee niet-verticale wanden en afdekkingen geprint kunnen worden die geen steunconstructie nodig hebben.

Drupa, Hal 7A, stand B40

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK