Meer personeel nodig in Sign industrie

In twee jaar tijd (2017 en 2018) zal naar verwachting aan minimaal 400 signmakers een arbeidsovereenkomst zijn aangeboden. Dit blijkt uit onderzoek van Sibon, dat werd gepubliceerd door Sign Plus.
Sibon heeft in het laatste kwartaal van 2017 onder de aangesloten signbedrijven een enquête uitgezet, om de status van de mbo-opleiding Sign actueel te kunnen beoordelen. Gelijktijdig is onderzoek gedaan naar de werkgelegenheid in sign, met specifieke vragen over het aannemen van personeel en inhuren van zzp’ers.
In 2018 verwacht op voorhand zo’n 45% van de signbedrijven zzp’ers in te huren: naar verwachting voor gemiddeld 610 uur per bedrijf per jaar. En ook in dit nieuwe jaar gaat een grote groep bedrijven personeel aannemen: maar liefst 60%.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK