Hoe twee huisvrouwen de computer industrie meer veranderden dan de twee Steve’s

Hoe twee verveelde huisvrouwe de computer industrie veranderdeComputer historicus Ben J. Edwards vertelt op FastCompany.com hoe Lore Harp en Carole Ely, twee Amerikaanse huisvrouwen die zich begin jaren zeventig verveelden, de toen opkomende computer industrie meer veranderde dan Steve Jobs, Steve Wozniak en Bill Gates. Met een combinatie van zakelijk instinct, marketing talent en het technisch inzicht van Lore Harp´s man Bob bouwde het tweetal in een paar jaar tijd een computerbedrijf dat helaas de tand des tijds niet doorstond. Vector Graphic was niet alleen een bedrijf dat superieure computers maken, het was ook de eerste computerbouwer die aandacht schonk aan het ontwerp van de voorheen saaie kasten, die een trouw goed opgeleid dealernetwerk opzette en die bij het aannemen van personeel niet keek naar sexe of ras. Een echte voorloper dus. Lees het hele verhaal over Vector Graphic, goed voor een film, via deze link.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK