Apple wil modemdivisie Intel kopen

Apple wil in één keer alle beschikbare 5G technologie in eigen huis halen, door de modemdivisie van Intel te kopen. Apple zou er een miljard dollar voor willen betalen.

apple-intelIntel wilde al in april van de modemdivisie af. Het argument was destijds ingegeven door de overstap van Apple naar Qualcomm. Na het verlies van Apple (als enige echte klant van betekenis) zag Intel geen brood meer in de divisie. Intel was niet in staat op tijd een 5G chip te leveren voor de iPhone.

Apple en Qualcomm maakten vooral wat ruzie over patenten, dat geschil bleek te zijn ‘opgelost’ met de deal dat Qualcomm snel een 5G ter beschikking zou stellen. Maar Apple gokt niet, het bedrijf is naar eigen zeggen ook zelf bezig met de ontwikkeling van een 5G chip. Apple zoekt steeds vaker wegen om onafhankelijk te zijn van grotere toeleveranciers. Apple werkt ook al aan het vervangen van de Intel-chip in de verschillende Mac productlijnen.

Voor Intel is het afstoten van de telefoonchipdivisie een financiële opsteker. De afdeling staat elk jaar ongeveer een miljard dollar in het rood, en heeft nooit de verwachtingen kunnen waarmaken. Het was vooral de vorige CEO, Brian Krzanich, die een groot voorstander was om een eigen modemchipafdeling uit te bouwen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK