Wereldwijde groei digital print tot 2029: 91 miljard dollar

De markt voor digital print zal volgens de onderzoekers van Smithers Pira groeien van 139 miljard dollar in 2019 tot ca. 230 miljard dollar in 2029.

Die groei is vooral terug te vinden in packaging printing, boeken en bepaalde vormen van industrial print, zoals decoratieve printvormen en als textielprint. De belangrijkste conclusies van het peperdure rapport (4725 euro) worden slechts spaarzaam gedeeld. Interessant is het hoofdstuk waarin vrijwel alle high-end digital printing fabrikanten onder de loep worden genomen richting 2029.

Leesvoer voor de ‘happy few’

Het rapport zal niet zomaar in elk grafisch bedrijf op tafel komen te liggen. Het zal hooguit terechtkomen bij de nieuwsgierige fabrikanten zelf, die graag vernemen welke roadmap de onderzoekers aan de verschillende leveranciers hebben toegekend.

Wereldwijde marktverdeling

markets-and-marketsVolgens onderzoeker Markets and Markets hebben de Verenigde Staten het grootste marktaandeel en de hoogste winstgevendheid in digital print, gevolgd door Azië. Op afstand staat Europa op nummer drie, de ‘rest van de wereld’ op nummer 4.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK