Wereldwijde groei digital print tot 2029: 91 miljard dollar

De markt voor digital print zal volgens de onderzoekers van Smithers Pira groeien van 139 miljard dollar in 2019 tot ca. 230 miljard dollar in 2029.

Die groei is vooral terug te vinden in packaging printing, boeken en bepaalde vormen van industrial print, zoals decoratieve printvormen en als textielprint. De belangrijkste conclusies van het peperdure rapport (4725 euro) worden slechts spaarzaam gedeeld. Interessant is het hoofdstuk waarin vrijwel alle high-end digital printing fabrikanten onder de loep worden genomen richting 2029.

Leesvoer voor de ‘happy few’

Het rapport zal niet zomaar in elk grafisch bedrijf op tafel komen te liggen. Het zal hooguit terechtkomen bij de nieuwsgierige fabrikanten zelf, die graag vernemen welke roadmap de onderzoekers aan de verschillende leveranciers hebben toegekend.

Wereldwijde marktverdeling

markets-and-marketsVolgens onderzoeker Markets and Markets hebben de Verenigde Staten het grootste marktaandeel en de hoogste winstgevendheid in digital print, gevolgd door Azië. Op afstand staat Europa op nummer drie, de ‘rest van de wereld’ op nummer 4.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK