OLED-markt op naar bijna 73 miljard dollar in 2026

De OLED-markt zal groeien van 38,4 miljard dollar in 2021 tot 72,8 miljard dollar in 2026, volgens een rapport van MarketsandMarkets. Het zal dus groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 13,6% tijdens de voorspelde periode.

Enkele van de belangrijkste aanjagers van deze groei zijn: de vraag naar AMOLED-schermen in AR/VR-headset-toepassingen, de toepassing van OLED-schermen in smartphones en de steun voor onderzoek naar OLED-verlichting door overheden. Het consumentensegment zal tijdens de voorspelde periode een marktaandeel van meer dan 90% van de OLED-markt in handen hebben.

Resoluties

Europa zal ook een grote groei in de OLED-ruimte zien, als gevolg van de toenemende adoptie van consumentenelektronica en de adoptie voor automobieltoepassingen.

Het zakelijke segment voor DOOH (Digital Out Of Home) met OLED groeit dus minder hard dan de consumentenmarkt.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK