Markt intelligente verpakking groeit naar 1 miljard

intelligente verpakkingenDe markt voor intelligente verpakkingen zal wereldwijd dit jaar voor het eerst uitkomen op een miljard dollar. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport The Future of Active & Intelligent Packaging to 2023 van Smithers Pira. Europa is goed voor een kwart van de totale wereldmarkt. Bij intelligente verpakkingen moeten we denken aan: gedrukte coderingen en markeringen, maar ook antennes en chemische of electronische sensoren. Communicatiemiddelen die zijn bedoeld voor het uitwisselen van informatie binnen logistieke keten, maar ook steeds meer gericht op de eindconsument.
Er zullen volgens de onderzoekers nog veel meer toepassingen komen en de technologie zal in nog meer marktsegmenten doordringen. Zij denken dan ook dat de markt voor intelligente verpakkingen jaarlijks met 12,5% zal groeien.
Het rapport The Future of Active & Intelligent Packaging to 2023 is online te bestellen, maar zeker niet goedkoop. De kosten: 4.500 Britse ponden.

Bron: smitherspira.com

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK