Omvang inkjetmarkt naar $100 miljard

Als de jaarlijkse groei van 9,4% van de wereldwijde inkjet printmarkt doorzet, dan zal de omvang in 2023 $109 miljard bedragen. Dat stelt onderzoeksbureau Smithers Pira in haar rapport: ‘The Future of Inkjet Printing to 2023’. Voor de grafische industrie als geheel moet men rekening houden met een beperkte jaarlijkse groei van 0,8%.
De wereldwijde omvang van de inkjet printmarkt op dit moment is $70 miljard, in volume zo’n 750 miljard A4 afdrukken.
Volgens Pira zal de impact van de inkjettechnologie – die uitblinkt in productie van kleinere oplagen en variabele data – zo groot zijn dat deze bestaande drukwerkmarkt compleet zal veranderen.
Op dit moment wordt inkjet vooral ingezet in reclame-uitingen, maar ook wordt het meer en meer toegepast voor: boekproducties, verpakkingen en handelsdrukwerk. Logische verklaring voor de doorbraak van inkjet is niet alleen dat de toepassingsmogelijkheden groter zijn dan bijvoorbeeld offset, ook is de stuksprijs in de productie veel lager geworden. Volgens de Pira-onderzoeker is bekend dat prijzen van inkjetinkt hoog zijn, maar door steeds betere prestaties van digitale persen en beter kleurmanagement, kan men met minder inkt toe. En dat maakt inkjet een aantrekkelijker alternatief.

Bron: Printweek

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK