Skip to content
Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Consument kiest steeds meer voor duurzame verpakking

sterke drankenDriekwart van de consumenten laat zich beïnvloeden door de mate van duurzaamheid van de verpakking bij het kopen van diverse dranken.
Tetra Pak heeft een onderzoek uitgevoerd onder 6.000 consumenten in twaalf landen. Onder milieuvriendelijk verstaat Tetra Pak verpakkingen die van duurzaam gecertificeerde grondstoffen zijn gemaakt.
77 procent van de consumenten zegt dat zij eerder voor een bepaald drankproduct of -merk met een milieuvriendelijke verpakking zouden kiezen.
Van deelnemers uit China, Turkije, Brazilië en India zegt 60 procent zich bij het kopen van drankproducten te laten leiden door de milieu-informatie van de verpakking. In de VS, het Verenigd Koninkrijk en Japan ligt dit op 25 procent.
In 2015 besloot 66 procent van de consumenten een bepaald product of merk niet te kopen, omdat de verpakking ervan niet milieuvriendelijk genoeg was. Dat is een stijging van 26 procent ten opzichte van 2009.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

 

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Beate den Engelsman

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

  • binnenkort verschijnt hier onze voorjaarsagenda 2020 voor de bestaande trainingen en een aantal nieuwe trainingen.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK

Scroll To Top