CB Logistics gaat voor groen

CB Logistics (voorheen bekend onder de naam Centraal Boekhuis) gaat voor al haar transporten over op diesel, met 20% toevoeging van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil).

Met HVO realiseert CB een CO2-reductie van 17% en een fijnstofreductie van 32%. Manager Vervoer CB, Arjan de Jong: “CB is steeds bezig om zijn vervoer verder te verduurzamen. Dit doen wij door het reduceren van het aantal kilometers, door slim samen te werken met andere vervoerders. Door te investeren in duurzame technologieën en brandstoffen, en onze chauffeurs te coachen op duurzaam rijden. De overstap naar HVO past goed in onze duurzaamheidsambities.”

Aandacht voor milieuaspecten rondom transport van druk- en printproducties.

cb-green

De samenwerking tussen CB en Van Dijkhuizen is een goed voorbeeld om samen te komen tot een beter (leef)klimaat door de inzet van alternatieve brandstoffen. Afhankelijk van de wensen van de klant biedt Van Dijkhuizen de juiste mogelijkheid binnen het scala van brandstoffen. Van Dijkhuizen treedt daarin op als partner, adviseur en leverancier.

40% minder CO2 en 80% fijnstofreductie

CB kreeg dit jaar de Lean and Green star voor CO2-reductie. In 2020 wil het bedrijf een CO2-reductie van 40% en een fijnstrofreductie van 80% ten opzichte van 2015 realiseren. Het bedrijf investeert hiervoor in LNG- en CNG-trucks, Euro 6-motoren, elektrisch vervoer en intelligente planning met vervoerspartners.

Bron: CB

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK