Komori zet in op digitale focus rondom NS40 en IS29

Komori nadert zijn 100e verjaardag. Redenen genoeg om op diverse fronten de media op te zoeken. Eiji Kajita, directeur en executive operating officer van Komori zegt dat ‘slimme fabrieksconcepten’ minder afhankelijk worden van menselijke interventie in de productie.

eiji-kajita

Eiji Kajita

Volgens hem worden ‘menselijke hulpbronnen’ overgeheveld naar meer creatieve taken. Ondanks een zeer langzame start van de op Landa technologie gebaseerde Komori Impremia NS40, zet Komori deze ontwikkeling centraal in haar digitale ambities. Dat doet de fabrikant vooral in het verpakkingensegment. De eerste beta-site voor de pers staat bij de Shinwa Factory, een producent van verpakkings-, display- en verkoopbevorderingsmateriaal, gevestigd in Satte City, Japan.

Komori Impremia IS29 UV-inkjetpers

Terwijl de NS40 zijn beta-fase ingaat, heeft de Komori Impremia IS29 UV-inkjetpers (in samenwerking met Konica Minolta ontwikkeld, deze laatste positioneert de machine onder de naam KM1) zich ontwikkeld tot een sterk digitaal drukplatform voor het commerciële segment. Terwijl het bedrijf doorgaat met het ontwikkelen van in-line lak- en witdrukmogelijkheden voor de Impremia IS29, verwacht Kajita dat het verpakkingssegment de volgende zal zijn die de pers zal gaan gebruiken.

Automatiseren en verbinden

Met de baanbrekende digitale oplossingen die voortkomen uit Komori’s productiefaciliteiten, is het belangrijk op te merken dat het bedrijf nog steeds zeer toegewijd is aan innovatie in offsetdruk – de technologie die al bijna een eeuw lang de basis vormt.

Aangezien een combinatie van krachten de druk- en verpakkingsindustrie blijft beïnvloeden, inclusief de toenemende druk van de markt en de uitdagingen voor het personeel, heeft Komori de nadruk gelegd op een aanzienlijke automatisering in zijn offset-aanbod. Naast mechanische taken, zoals het automatisch wisselen van platen, automatische non-stop werking en automatische afwasprocessen, heeft Komori ook zijn perscontrolesysteem geautomatiseerd via zijn KP-Connect cloud-gebaseerde technologie en KHS-AI-interface.

Het KP-Connect Pro platform stelt gebruikers in staat om bedrijfsinformatie in real time te delen. Gebruikers van het platform kunnen ook taakplanning en distributie integreren en de productieresultaten bekijken in een cloud-gebaseerd systeem. KHS-AI neemt ondertussen de automatisering van de perscontrole nog verder, door de integratie van de via KP-Connect Pro ontvangen jobgegevens in de pers.

Meer over high-end digitale oplossingen vind je in de serie Top 5 high-end printerfabrikanten bij printmedianieuws (voor abonnees)

Bron: artikel Printing Impressions

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK