Transparent caching gaat er voor zorgen dat video’s onderdeel van elke digitale publicatie worden

vnigraphEen (e)boek biedt rust en privacy, maar publicaties verrijkt met bewegende beelden vragen en krijgen meer aandacht van lezers. Tenminste als ze niet te lang op hun content download moeten wachten. Dat doen ze alleen als het om een film, voetbalwedstrijd of andere ‘belangrijke’ informatie gaat. Het probleem van dit wachten gaat technisch opgelost worden onder de druk van bedrijven zoals Netflix en Comcast die hun groeiend aantal betalende abonnees sneller van dienst willen zijn. Die technische oplossing heet transparent caching, digitale content wordt voor elke gebruiker opgeslagen bij zijn ISP, internet service provider, hierdoor staat content direct klaar om te bekijken. Voor verrijkte content betekent deze oplossing geen wachttijden meer bij het bekijken van je digitale tijdschrift en minder restricties bij het gebruik van bewegende beelden. We moeten nog even wachten op transparent caching, niet omdat het technisch nog niet kan, maar omdat de contentleveranciers nog in de slag moeten met de ISP’s over wie het gaat betalen en vooral wie er met het geld van de contentbekijker vandoor gaat.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK