Uitslag alternatieve verkiezingsposters

Met de Algemene Beschouwingen was er een ludiek initiatief waarbij grafisch ontwerpers alternatieve posters konden ontwerpen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Tot 17 maart kon er gestemd worden en op 18 maart werden de winnaars bekend.

Charlottehofman Algemenebeschouwingen Site

Charlotte Hofman won de juryprijs met haar poster “Health is more than the absence of covid”. Uit het juryrapport: “De urgentie van de verkiezingen in combinatie met goed grafisch ontwerp is groot gebleken. Het is mooi om te zien dat ontwerpers dit massaal hebben opgepikt en hun talent hebben ingezet om een alternatieve beeldtaal te ontwikkelen voor de doorgaans saaie verkiezingsposters. Het project Algemene Beschouwingen laat de politiek echt zien dat er meer mogelijk is en dat het anders en mooier kan. Het niveau van de inzendingen was enorm hoog, ook was er duidelijk sprake van trends in vorm en inhoud. Zo was het stemmen op een vrouw één van de populairste thema’s en werd er vaak gekozen voor een directe, opvallende beeldtaal.”

Publieksprijs Hangyouth Algemenebeschouwingen Site 300x429 1

De publieksprijs ging naar de poster: ‘Ik geef een nier’, van Hang Youth. “Met 256 officiële stemmen van de in totaal bijna 1.500 stemmen hebben zij met grote overmacht gewonnen.”

Bron: Algemene Beschouwingen

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK