Alternatieve verkiezingsposters

Verkiezingsposters hoeven helemaal niet zo saai te zijn zoals ze er nu vaak uitzien. Dat is het idee achter de ‘Algemene Beschouwingen’, een initiatief waarbij grafisch ontwerpers alternatieve posters ontwerpen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School en Stichting Antishit. Er zijn meer dan 200 posters ingestuurd. Deelnemers werden opgeroepen bestaande posters te alteren, eigen (alternatieve) ontwerpen in te dienen, of affiches met een algemene strekking naar eigen ontwerp in te zenden. Dit kan zijn, het aankaarten van maatschappelijke onderwerpen als jeugd, zorg of veiligheid, of een ludieke oproep tot stemmen. Vrijheid en creativiteit staan daarbij voorop. Net als met de Tweede Kamerverkiezingen wordt er bij Algemene Beschouwingen op 17 maart gestemd.

Bekijk alle inzendingen en stem!

Studioboot Algemenebeschouwingen Site
Charlottehofman Algemenebeschouwingen Site
Nickdoejaaren Algemenebeschouwingen Site

Ontwerpen v.l.n.r. van: Studio Boot, Charlotte Hofman en Nick Doejaaren

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK