Bol.com start nieuwe community én stopt met particuliere verkoop

Tweemaal nieuws van Nederlands’ grootste e-commerce platform. Ze stoppen met de particuliere verkoop van boeken, films en muziek. Iets nieuws opgestart, op een ander vlak, wordt er ook. De webwinkel begint een nieuwe community, om bij te dragen aan gelijke kansen voor kinderen.

Bollebozen met kaartspel

Dolfjeweerwolfjeleesquiz E1614591143749 1920x960 1

Om bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België lanceert Bol de ‘Bol.com bollebozen’. Deze nieuwe community van Bol-medewerkers, partners en maatschappelijke organisaties zet zich in om taalachterstand en het gebrek aan digitale vaardigheden bij kinderen tegen te gaan; factoren die leiden tot maatschappelijke ongelijkheid. De Dolfje Weerwolfje Leesquiz is het eerste initiatief van de Bollebozen. Dit educatieve kaartspel is ontwikkeld in samenwerking met uitgeverijen Zwijsen en Leopold. Het is bedoeld om het leesplezier van kinderen te stimuleren en zo hun taalontwikkeling positief te beïnvloeden. Alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen kunnen het spel gratis aanvragen.

Particuliere verkoop stopt

Bol.com stopt per 3 mei 2021 met de mogelijkheid voor particulieren om tweedehands (studie)boeken, muziek en films te verkopen. Dit betekent dat particulieren vanaf 3 mei geen artikelen meer kunnen aanbieden via een particulier verkoopaccount. Het blijft mogelijk om tweedehands boeken, muziek en films te verkopen via een zakelijk verkoopaccount. Omdat de diensten te ver van elkaar verschillen en zakelijke verkopen de focus heeft, is de keuze gemaakt om alleen nog te richten op de ontwikkeling van zakelijke verkoopmogelijkheden.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK