PostNL meldt uitzonderlijke resultaatontwikkeling 2020

2020 was om evidente redenen een bijzonder jaar. Contactloze momenten en gesloten winkels zorgden voor een explosie aan kaartjes- en pakketbezorgingen. PostNL meldt dan ook een uitzonderlijke resultaatontwikkeling voor 2020 bij zowel Pakketten als Mail.

Enkele hoofdpunten

  • 1,7 miljoen pakketten op piekdagen; recordaantal van 337 miljoen pakketten bezorgd in 2020.
  • Gestegen vraag naar wenskaarten leidde bij Mail in Nederland tot een gunstige prijs/mix-ontwikkeling.
  • Uitzonderlijke resultaatontwikkeling in 2020, bij zowel Pakketten als Mail in Nederland, resulteerde in genormaliseerde EBIT van € 245 miljoen, waarvan naar verwachting € 55 miljoen eenmalig resultaat, gedreven door Covid-19.
Postnl
postnl

Uit de CEO statement van Herna Verhagen: “De bijzondere resultaatontwikkeling in 2020 werd gedreven door het vierde kwartaal en overtrof eerdere verwachtingen. We hebben daarom de prestatie-afhankelijke beloning voor onze medewerkers verhoogd. (..) We blijven de strategische nadruk leggen op de balans tussen volume en waarde bij Pakketten, door onze capaciteit voor verdere groei uit te breiden. De consolidatie met Sandd levert volledige synergie-effecten op, omdat de integratie vorig jaar een feit was en verder bijdraagt aan het stabiel houden van het resultaat van Mail in Nederland. Ook komt er, zoals gepland in 2021, nog meer vaart in de uitvoering van de kostenbesparingsprojecten ter compensatie van de volumedaling. Onze strategische focus blijft gericht op onze positie als dé logistieke en postaanbieder in, naar en uit de Benelux. Onze bedrijfsvoering bij Pakketten is gericht op groei, en bij Mail in Nederland op waarde.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK