PostNL groeit, vooral door pakketten

pakketPostNL komt met een positief statement over 2015: er zijn solide resultaten geboekt. De groei zit vooral in pakketten, want dat het volume geadresseerde mail afneemt zal niemand verbazen. Om die dalende brievenmarkt het hoofd te bieden, zal het bedrijf gaan krimpen in postkantoren, brievenbussen en banen. Voor het komende jaar zet het bedrijf verder in op de e-commerce markt, waarmee zij voor hun pakketbezorging verdere groei verwachten.

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Voor 2016, zijn we goed gepositioneerd om verder te profiteren van de groeiende e-commerce markt, gegeven onze focus op innovatieve en marktgerichte oplossingen. Voor Pakketten betekent dit dat we verdere groei verwachten en doorbouwen op onze goede marktpositie. Hetzelfde geldt voor onze cross border activiteiten, waar we verwachten te kunnen profiteren van de groeiende internationale pakkettenvolumes. In International zullen we ons richten op het verbeteren van onze winstgevendheid. Onze belangrijkste aandachtspunten in Mail in Nederland zijn het behoud van volumes en de succesvolle implementatie van reorganisatieplannen. We verwachten dat 2016 op het gebied van regelgeving opnieuw een uitdagend jaar zal zijn en aanzienlijke managementaandacht zal vragen. Zoals aangekondigd op 3 november, richten we ons in 2016 op het realiseren van een onderliggend cash bedrijfsresultaat van tussen €220 miljoen en €260 miljoen. We vertrouwen erop dat we onze cash- en vermogenspositie verder kunnen verbeteren op weg naar een zo snel mogelijk herstel van dividend.”

Solide resultaten in boekjaar 2015

  • Onderliggend cash bedrijfsresultaat steeg naar €303 miljoen (FY 2014: €287 miljoen)
  • Nettowinst €149 miljoen, beïnvloed door exit-kosten en management buy-out in het Verenigd Koninkrijk (FY 2014: €226 miljoen inclusief positieve impact van een inperking van pensioenrechten)
  • Volume geadresseerde mail daalde met 11,2%, volume pakketten groeide 9,6%
  • €85 miljoen kostenbesparingen gerealiseerd
  • Goede voortgang reorganisatie in Duitsland

 

Lees hier het verhelderende artikel in de Volkskrant over de cijfers van PostNL. En klik hier als je een uitgebreide versie wilt lezen over de cijfers van PostNL in 2015.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK