Duitse activiteiten blijven onderdeel van PostNL

PNLDe strategische heroriëntatie van de internationale activiteiten van PostNL, die in mei 2015 is aangekondigd, heeft geleid tot het besluit van PostNL om te blijven investeren in zijn Duitse activiteiten (Postcon). Dit besluit is gebaseerd op de verbeterde resultaten van de activiteiten. Postcon heeft groeipotentieel in de Duitse postmarkt. Om dit potentieel volledig te benutten heeft PostNL besloten de ‘last-mile’-activiteiten in Frankfurt te verkopen en de minderheidsaandeelhouder uit Postcon National uit te kopen. Beide transacties zijn onderwerp van goedkeuring door de relevante autoriteiten.

PostNL ondersteunt het lokale management en verwacht dat het in staat zal zijn om de winstgevendheid van Postcon te verbeteren door zijn marktaandeel te vergroten door het klantenbestand uit te breiden, verbeterde prijsstelling en de implementatie van verdere kostenbesparingen. PostNL verwacht dat Postcon in 2016 break-even zal zijn en in de jaren daarna zal gaan bijdragen aan de winstgevendheid.

Dit besluit zal de verwachting van PostNL voor het onderliggend cash bedrijfsresultaat van 2016 niet beïnvloeden. De ambitie voor 2020 zal aangepast worden naar tussen €285 miljoen – €355 miljoen, ten opzichte van €265 miljoen – €335 miljoen exclusief onze Duitse activiteiten.

Strategic review internationale activiteiten
In mei 2015 kondigde PostNL een strategische heroriëntatie aan van de internationale activiteiten. De strategische heroriëntatie van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk leidde eind juli tot een overeenstemming op hoofdpunten over een voorgenomen verkoop van Whistl aan het management, die op 23 oktober 2015 werd afgerond. Op 2 oktober 2015, kondigden we het besluit aan om te blijven investeren in de ontwikkeling van onze Italiaanse activiteiten.

Postcon key facts
€494 million turnover, 1 billion letters, 2,700 employees – 2,100 FTE
More than 20 million households, >4,000 clients, 118 locations

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK