Moeders verenigen van Facebook naar boek

RM2Jonge moeders zoeken steun bij elkaar via internet. Dat blijkt uit de enorme groei van de Club van Relaxte Moeders op Facebook, een pagina die auteur Elsbeth Teeling in 2012 in het leven riep om haar eerste boek te promoten. Begin april verscheen bij Uitgeverij Snor het derde deel in de serie: Relax Mama in de Keuken. Een kookboek dat succesrecepten van de ‘relaxte Facebookmoeders’ bundelt.

Een paar maanden geleden begon Teeling met het plaatsen van een weekmenu op haar site en op Facebook, waarin ze schreef wat zij en haar gezin de komende week zouden eten. “Ik kreeg zoveel positieve reacties! Dat bevestigde mijn idee dat er een kookboek moest komen met de beste recepten, verzameld bij moeders. Want succesrecepten hebben we allemaal. Dat ene recept dat er altijd ingaat. Dat je kunt maken met je ogen dicht, terwijl je één kind troost en het andere helpt met huiswerk, of nog even je WhatsApp checkt.” Teeling plaatste online een oproep en de recepten stroomden binnen. Daaruit selecteerde ze er meer dan vijftig, die voor het boek zijn bewerkt en gefotografeerd.

RMOnline verenigen
Had je vroeger contact met elkaar over de heg en wisselde je zo recepten uit die je kinderen lustten, tegenwoordig gaat dat via Facebook, zo ondervindt Teeling dagelijks. “Moeders hebben echt steun aan elkaar op de Club, ze geven elkaar raad en steun, en vinden bovenal herkenning. Voor veel moeders is het een hele opluchting om op mijn pagina te zien dat zij niet de enigen zijn die dagelijks worstelen om hun kind aan tafel te houden of er een paar vitaminen in te krijgen.”

Van online naar offline
Het bereik van de Facebookpagina van Club van Relaxte Moeders is enorm. Een post haalt regelmatig een bereik van meer dan twee miljoen. Waarom dan toch een boek? “Omdat dat heel leuk is natuurlijk! En tastbaar. En dit kookboek voegt wat toe: columns, foto’s en interviews met deskundigen die tips geven over relaxed blijven achter het fornuis en aan tafel. En natuurlijk content waar je om kunt lachen, zoals de Schijf van Vijf volgens je kinderen en oneliners à la ‘Die andere kinderen lusten ook niet veel.”

Relax Mama in de Keuken is nu beschikbaar als paperback met flappen, 144 pagina’s en illustraties door Moniek Bouwmeester-Paus, Studio Pomp.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK