Nieuw Snor-boek: Food en Route

Als je érgens een instant vakantiegevoel van krijgt, dan is het wel van picknicken. De voorbereiding van zo’n picknick is alleen vaak niet zo relaxed. Gelukkig is er nu dit kookboek: Food en Route, met de allerbeste meeneemrecepten en –tips, zodat je van ieder moment een feestje kunt maken. Het boek verschijnt 15 maart bij Uitgeverij Snor. 

Nieuw Snor-boek: Food en RouteFood en Route is geschreven door Charlotte Fielmich, aka Madame Charlotte. Ze verdeelde het boek onder in verschillende thema’s: picknick op het strand, in het bos of op het water. Recepten voor het beste meeneemeten, zoals Ricotta-courgettekoekjes met een frisse yoghurt-muntdip, viskoekjes en de lekkerste gehaktballetjes wisselen elkaar af met handige meeneemtips.

Picknickmand
Ook zoete recepten komen aan bod, zoals de auteurs’ lievelingstaart Matcha-cheesecake met groene thee en pistachenootjes. Het picknickboek wordt compleet met recepten voor zelfgemaakte drankjes als IJsthee met rooibos & frambozen. Met de gerechten die Madame Charlotte voor dit boek uitzocht, hoeft het geen uren te duren voordat je de deur uit kunt gaan met je picknickmand.
Food en Route is een bron van inspiratie voor outdoorfeestjes, voor Bring Your Own-parties voor dat klassenfeestje van je kinderen aan het eind van het schooljaar, waar iedereen een gerecht mee moet nemen.

Over de makers
Charlotte Fielmich schreef eerder de barbecue kookboeken: Koken op een vuurtjehet Winter BBQ-boek en On Fire! On Fire! won in 2014 de Gourmand Cookbook Award voor het beste BBQ-boek ter wereld. Van jongs af aan heeft ze een sterke passie voor koken en eten. In de praktijk heeft ze hiermee ervaring opgedaan tijdens het runnen van een restaurant, als cateraar, foodstyliste en als culinair redacteur voor de Allerhande. Op haar website ‘Madame Charlotte’ deelt ze haar kennis en tips met haar lezers en zorgt ze voor een dosis inspiratie in de keuken. Saskia Lelieveld is fotograaf, ze fotografeerde onder meer de barbecueboeken van Uitgeverij Snor. Ze is gespecialiseerd in foodproducties en lifestyle reportages.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK