Beste bbq-boek ter wereld

fireRookpluimen boven huizen en de geur van hamburgers… het zijn twee ingrediënten die je op een zomerse avond doen vermoeden dat menig Nederlander aan het barbecueën is. Kok en foodstylist Charlotte Fielmich gooide dit populaire eetfenomeen in een nieuw jasje in het boek On Fire! Het grote bbq-boek voor vrouwen (én mannen). Zij won hiermee op 9 juni de eerste prijs voor beste barbecueboek ter wereld bij de internationale Gourmand Cookbook Awards in China.

Koken op een vuurtje is niet alleen lekker in de zomer, maar het hele jaar door. En het zijn ook niet alleen de mannen die een BBQ aan kunnen steken en daar de mooiste gerechten op kunnen klaarmaken. Beide vooroordelen ontkracht Charlotte met On Fire! Het grote BBQ-boek voor vrouwen, dat in 2014 verscheen bij Uitgeverij Snor. Het 144 pagina tellende gebonden boek On Fire! is in seizoenen verdeeld. Het begint met de winter en eindigt met de herfst. Anders dan anders dus. In het boek staan naast recepten van T-bone-steak en parelhoen, gegrilde ananas en coleslaw, ook playlists voor muziek en tips hoe je de barbecue het best kunt aansteken.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK