Pijper Media neemt vrouwenmagazines over van Sanoma

SPSanoma Media Netherlands is met Pijper Media tot overeenstemming gekomen over de overname van het licentiemerk Marie Claire, Beau Monde en Happy in Shape. De verkoop is onder voorbehoud van een positief advies van de vakbonden, OR en licentiegever. De in Groningen gevestigde uitgever vestigt de titel in haar dependance in Amsterdam bij de oud-Sanoma titels Grazia, Golfers Magazine, Nieuwe Revu, Panorama en Playboy.

Anton Pijper, CEO Pijper Media over de acquisitie: “Met deze overname worden de glossy titels Grazia, Marie-Claire, Beau Monde en Happy in Shape herenigd. Met de drie nieuwe, prachtige merken zijn we ervan overtuigd dat ons portfolio en onze positie op de glossy markt nog sterker wordt. Met een krachtig bereik, print en online, en scherpe focus hebben we met dit cluster een sterke positie in het medialandschap gerealiseerd. De redacties zullen worden ondergebracht op ons kantoor in Amsterdam. We kijken uit naar een nieuwe en enerverende periode en gaan vol enthousiasme aan de slag om deze merken ook in het nieuwe mediatijdperk te verankeren.”

Louise van Nispen, Domain Director Women Sanoma: ”Met een positief sentiment hebben wij vandaag aangekondigd dat we de titels Beau Monde, Happy in Shape en Marie Claire onder willen brengen bij Pijper Media. We werken al lang met Pijper Media samen en hebben in hen een betrouwbare partner gevonden die met succes mooie titels uitgeven. De goede ervaring met Grazia bevestigt het beeld dat niche titels zeer kansrijk zijn en nog altijd door het publiek omarmd worden.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK