Gouden medaille voor Olympische papierkunst

Gouden medailleWat sommigen met papier kunnen maken is een gouden medaille waard. Zo ook het werk van de Spaanse Raya Sader Bujana. Met heel veel lagen papier maakte ze beeldjes van Olympische sporters, waaronder tennissers, wielrenners, gymnasten en atleten.

De Spaanse papierkunstenares knipte elk onderdeel met de hand. Sommige kunstwerkjes bestaan maar liefst uit 150 stukjes papier en vijfhonderd stukken om de verschillende lagen uit elkaar te houden. De poses van elk beeldje werden eerst geschetst, daarna werd er een 3D-model gemaakt om exact de juiste afmetingen te bereiken.

Uiteindelijk is het Sader Bujana gelukt om papierkunst te creëren die beweging uitstraalt. De textuur, de licht inval en het volume van de gebruikte techniek wordt voornamelijk gebruikt in de architectuur, maar doet ook veel voor de ‘lichaamsvormen’ en rondingen van haar werk.

Meer werk, waaronder miniatuur papieren foodporn, is te zien op haar Instagramaccount.

 

Bron: HP/De Tijd

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK