Gouden letter voor drukkerij Tielen

BB160308 blindfoldBij de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt zijn vier boeken uit de Nederlands-Vlaamse selectie van De Best Verzorgde Boeken 2015 in de prijzen gevallen. Zo was de hoofdprijs voor Other Evidence: Blindfold.

Uit bijna zeshonderd inzendingen uit 32 landen heeft de internationale jury van Schönste Bücher aus aller Welt de Nederlands-Vlaamse selectie van De Best Verzorgde Boeken 2015 vier prijzen toegekend waaronder de hoofdprijs, de Gouden Letter. Die gaat naar Other Evidence: Blindfold (uitgave en ontwerp Titus Knegtel; drukkerij Tielen).

Een Zilveren medaille kent de jury toe aan Brick van Jan Peter Wingender (uitgave Architectura & Natura; ontwerp Studio Joost Grootens; drukkerij robstolk®, boekbinderij Van Waarden). Het Meest Geloofde Sprookje van De Vormforensen (uitgave De Vormforensen; ontwerp De Vormforensen en Lyanne Tonk; drukkerij Tielen, boekbinderij Abbringh) krijgt een Bronzen medaille. Een Eervolle vermelding verleent de jury aanTaking off, Henry my neighbor van Mariken Wessels (uitgave Art Paper Editions; ontwerp Mariken Wessels, Jurgen Maelfeyt; Die Keure, binderij Hexspoor).

Titus Knegtel studeerde met Other Evidence: Blindfold vorig jaar af aan de AKV|St Joost. Het boek is een monument voor de doden van de val van Srebrenica en valt in twee delen uiteen. In Blindfold zijn 165 autopsierapporten met bewijsmateriaal van de slachtoffers samengebracht. In Other Evidence foto’s van blinddoeken die de slachtoffers droegen en hun vindplaatsen (massagraven). Het boek is gedrukt bij Tielen.

Schönste Bücher aus aller Welt is sinds jaar en dag de mondiale schoonheidswedstrijd voor het boek. De Nederlands-Vlaamse selectie is gekozen door een Nederlands-Vlaamse jury die de boekenbranche, de grafische bedrijfstak en de ontwerpers vertegenwoordigt.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK