Bundeling PostNL activiteiten voor datagedreven marketing

dataPostNL neemt de online marketingbureaus Yourzine en Searchresult over. Samen met PostNL-onderdelen Cendris Inzicht & Campagnes (I&C) en Marvia gaan zij vanaf 1 januari 2017 een nieuw bedrijf vormen. Deze overname past in de strategie van PostNL om toegevoegde waarde aan klanten te bieden op het vakgebied van datagedreven online marketing.

Het nieuwe bedrijf wordt een samenstelling van de vier bedrijven. PostNL is op die manier nog beter in staat om klanten te helpen bij het gericht identificeren van nieuwe klanten, deze te behouden en meer waarde uit het klantcontact te halen. De combinatie van kennis, technologie, unieke data en de beste mensen in het vakgebied maakt dat mogelijk. Zoals het verhogen van het rendement op online adverteren, geïntegreerde e-mail, social media en direct mail campagnes en loyalty programma’s. Gert-Jan Delcliseur en Michiel van Riemsdijk, de huidige directeuren van respectievelijk Searchresult en Yourzine vormen, samen met Menno Worst van PostNL, de directie van het nieuwe bedrijf.

Bundelen van krachten
Door de krachten van de bedrijven te bundelen heeft PostNL alle marketingdisciplines in huis: van strategieontwikkeling, datamanagement, campagnemanagement tot en met verantwoording van de behaalde doelen. Het nieuw te vormen bedrijf start met zo’n 250 grote klanten in de sectoren Retail, Automotive, Media, Telecommunicatie, Finance, Energie & Utilities, Leisure en Uitgeverijen. Daarnaast heeft het bedrijf de ambitie om nog meer klanten in het midden- en kleinbedrijf aan te trekken.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK