Duitse drukkers werven leerlingen met hippe tattoo campagne

Ook Duitsland heeft nu, en zeker in de toekomst, gebrek aan grafische vakmensen. Bundesverband Druck und Medien is daarom gestart met een intensieve campagne voor het werven van leerlingen. Het richt zich, gezien het gebruikte fotomateriaal, op de jonge, hippe en getatoeëerde generatie. En zoals het hoort met zowel een mannelijk als vrouwelijk rolmodel. Kernpunten in de campagne zijn: de termen “Gestochen scharf” en “Perfekt veredelt”, die inhaken op de liefde voor kleur en detail bij de jongere generatie. De campagne geeft grafische bedrijven de mogelijkheid de data te downloaden voor posters met de eigen bedrijfsnaam. Algemene posters verschijnen in metrostations en andere plekken waar de doelgroep, jonge mensen, vaak komen.

Bekijk de campagne via deze link.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK