Bagageband Schiphol met kunstwerken

Reizigers die aankomen op Amsterdam Airport Schiphol, worden bij het ophalen van hun koffers getrakteerd op een “rollende” kunstgeschiedenisles.
De 73 meter lange bagageband 16 in hal 3 is volledig versierd met 45 topstukken uit het Rijksmuseum.

Een overzicht van de Nederlandse kunstgeschiedenis, van de Middeleeuwen tot nu, trekt aan de wachtende reizigers voorbij. In de carrousel zijn werken opgenomen van onder andere: Geertgen tot Sint Jans, Jan Mostaert, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh, Gerrit Rietveld en Karel Appel.

De bagageband is gemaakt ter gelegenheid van de opening Rijksmuseum Schiphol, een dependance met tien 17e eeuwse schilderijen en een Delftsblauw tegeltableau. Het idee is van Skipintro, de vormgeving van Irma Boom Office.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK