Duitse campagne Greenprinting vs. Greenwashing

Steeds meer organisaties pleiten voor meer digitaal en minder drukwerk met als argument dat dit beter zou zijn voor het milieu. Daardoor worden drukkers ten onrechte benadeeld, stelt de Duitse grafische brancheorganisatie BVDM. Die is dan daarmee een campagne begonnen tegen bedrijven die zich bedienen van in haar ogen oneigenlijke argumenten: Greenprinting statt Greenwashing.
Op de site komt BVDM niet alleen met feiten en fabels over de impact van drukwerk op het milieu versus digitale communicatie, ook wordt iedereen opgeroepen om het te melden bij hen, als een organisatie zich ‘schuldig’ maakt aan greenwashing ten koste van print. De BVDM belooft persoonlijk met die organisatie in contact te treden.

Bron: print.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK