Kerstkaart blijft, al wordt het minder

BB151216 KerstkaartDit jaar verwacht PostNL 115 miljoen kerstkaarten te versturen, dat is toch nog altijd zeven kaarten per hoofd van de bevolking. Het wordt wel elk jaar minder zo blijkt uit diverse onderzoeken. In 2013 waren het er nog 145 miljoen en in 2014 130 miljoen. Een daling met negen procent per jaar. Een krimp die overeenkomt met de daling van de totale postbezorging van tien procent per jaar die in 2005 ingezet is. Overigens verwacht PostNL bij monde van bestuursvoorzitter Herna Verhagen dat de krimp afvlakt naar vijf procent in 2018. In een interview met NRC doet zij uit de doeken waar PostNL mee te maken heeft en geeft zij aan dat vooruitkijken erg lastig is omdat nieuwe media als Smartphone en iPad bijvoorbeeld ook in 2005 niet meegenomen konden worden in de toekomstverwachtingen omdat ze er nog niet waren. Wel denkt Verhagen dat het nu de tijd is om het aantal brievenbussen te halveren, 17.000 naar 8.700. De politiek moet daarover nog beslissen.

Lees het interview op NRC.nl

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK