PR-profs vinden persberichten steeds minder relevant

BB151015 social mediaPr-professionals hebben meer dan journalisten de indruk dat traditionele pr-middelen als persberichten steeds minder relevant zijn. Ook worden organisaties minder vaak gebeld om informatie te checken. Nieuws wordt steeds vaker en sneller online gezet en gedeeld. Niet alleen door journalisten maar ook door consumenten en professionals in een bepaalde sector. Het gebruik van ‘user generated content’ zoals foto’s, video’s en tweets zal vaker voorkomen, denkt 77 procent van de internationale mediaprofessionals.

Nederlandse journalisten vinden berichten op sociale media steeds meer een betrouwbare bron van informatie. Vorig jaar waren journalisten nog terughoudend (35 procent), nu gebruikt 60 procent van de journalisten social media als hun belangrijkste bron van informatie. Nederlandse pr-professionals blijven echter sceptisch. Slechts 39 procent ziet sociale media als betrouwbare bron, een daling ten opzichte van vorig jaar (43 procent).

Dit blijkt uit het jaarlijkse Social Media Impact-onderzoek (#SMING15) van ING onder een internationale groep journalisten en pr-professionals. In totaal werden 1000 mediaprofessionals ondervraagd in Nederland, Duitsland, VS en Groot-Brittannië.

Ondanks de scepsis van PR-mensen over sociale media geeft bijna 60 procent van hen aan dat zij hun dagelijkse werkzaamheden niet zonder sociale media kunnen uitvoeren.

63 procent van de Nederlandse mediaprofessionals vindt dat de opkomst van sociale media geleid hebben tot een sterke afname van het gebruik van traditionele mediakanalen.

 

(bron communicatieonline)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK