Digitaal behang drukken

Steeds meer drukkerijen die over een digitale rotatiepers beschikken, stappen in een nieuwe markt: behang printen. Volgens de International Wall Coverings Association, is de markt voor digitaal drukken van behang wereldwijd met 18% gegroeid in de laatste vijf jaar. Hoewel er extra eisen worden gesteld aan het bedrukken van behang, zoals: brandveiligheid, lichtechtheid en was- en krasvastheid, zijn er steeds meer drukkerijen die ook hun graantje meepikken van deze groeimarkt. Dat je met een ‘gewone’ Xeikon 3500 ook behang kunt printen, bewijst Deutscher Drucker. De omslag van het meest recente magazine bestaat uit een vachtsubstraat met bedrukking, die is gemaakt met een Xeikon.

Bron: print.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK