Drupa-rapport: digitaal drukken vast onderdeel mediamix

Ricoh Pro C5100S_persDat blijkt uit het eerste van de twee rapporten ‘Drupa Global Trends’. De drie belangrijkste conclusies hieruit:
1.  digitaal drukken heeft definitief een plek veroverd in de media mix; 65% van alle drukkers biedt zowel offset als digitaal drukken aan. Een derde van de drukkerijen haalt al minstens 25% van de omzet uit digitaal.
2. ondanks hogere kosten en dalende prijzen en marges, zullen de investeringen in de grafische industrie komend jaar weer toenemen. Geïnvesteerd zal worden in meer efficiency en het ontwikkelen van nieuwe dienstverleningsconcepten. Ook zegt 29% van de drukkerijen weer in offset te investeren.
3. de grafische industrie zit nog middenin de transitie van een productgericht- naar een servicegerichte marktbenadering. Grafische bedrijven zoeken naarstig naar nieuwe verdienmodellen.

Drupa, de grootste grafische vakbeurs ter wereld, heeft op basis van haar bezoekersbestand 2500 drukkers, drukwerkinkopers en leveranciers ondervraagd.De Engelstalige versie van het rapport is te downloaden, maar dat kost wel 249 euro.

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK