Bibliotheek populair bij jongeren

Steeds meer jongeren bezoeken bibliotheken, zo blijkt uit de jaarlijkse bibliotheekmonitor. In 2015 leende de 770 openbare bibliotheken in Nederland in totaal bijna 75 miljoen boeken uit. Dat is meer dan het jaar daarvoor. Vooral bij jongeren blijkt de bibliotheek populair. Van alle uitgeleende boeken waren er in 2015 bijna 38 miljoen jeugdboeken,        2 miljoen meer dan in het jaar daarvoor. Van de 3,8 miljoen leden zijn ook 2,3 miljoen jonger dan 18 jaar.
De bibliotheek kende in 2015, na jaren van daling, dus weer een groei. Volgens minister Bussemaker (Onderwijs) heeft de bibliotheek zichzelf opnieuw uitgevonden. ‘De bieb is een aantrekkelijke ontmoetingsplaats geworden, waar jongeren en volwassenen graag komen. Ze kunnen boeken lenen, maar ook een talencursus volgen, met een 3D-printer aan de slag gaan of meedoen aan een debat. De bibliotheek heeft zichzelf heruitgevonden’, zo zegt zij tegenover de NOS.
Bronnen: Sevendays/NOS

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK