Twitter minder populair, vooral onder jongeren

twitterHet gebruik van Twitter is de afgelopen twee jaar teruggelopen. Het aantal mensen tussen de 20 en 29 jaar dat dagelijks Twitter gebruikt daalde in twee jaar tijd van 58 naar 45%. De daling onder jongeren is het grootst. In het 2e kwartaal van 2013 bekeken 80% van de jongeren (tussen 12-19) die de Twitter-app hadden geïnstalleerd, dagelijks meerdere keren per dag hun Twitter-berichten. Eind 2e kwartaal 2015 deed nog slechts 46% van de jongeren dat.
Steeds minder jongeren hebben de Twitter-app überhaupt op hun smartphone staan. Eind 2e kwartaal 2015 heeft meer dan de helft van de jongeren (61%) de app niet eens op de smartphone staan. Daarnaast zegt 7% de app nooit te gebruiken. Twee jaar geleden had minder dan de helft (43%) de app niet op zijn smartphone staan. Dit blijkt uit onderzoek door Telecompaper Consumer Panel.
Bron: telecompaper.com

Noot van de redactie: Dit lijkt in tegenspraak met het recente bericht dat er een sterke stijging van nieuwsconsumptie is via Twitter en Facebook. Ook meldde Twitter vorig jaar nog een groei van het aantal gebruikers en adverteerders.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK