Flexibele, onbreekbare display uit Japan

Japan Display, een joint venture van Sony, Toshiba en Hitachi, heeft naar eigen zeggen dé oplossing gevonden voor flexibele schermen in mobiele apparaten. Hun vinding, genaamd Full Active Flex, zou een flexibele plastic display zijn met een onbreekbaar scherm.
In plaats van glas wordt voor het LCD-scherm aan beide zijden plastic gebruikt, wat het buigbaar maakt. Het is (nog) geen oprolbaar scherm, waar in de industrie al wel aan wordt gedacht, maar het buigzame display maakt andere vormen mogelijk. Belangrijkste voordeel is natuurlijk, dat de display niet meteen breekt als de smartphone eens op de grond valt. In 2018 kan het flexibele scherm in productie gaan en meerdere smartphone producenten zouden geïnteresseerd zijn.
Bron: dutchcowboys

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK