Flexibele, onbreekbare display uit Japan

Japan Display, een joint venture van Sony, Toshiba en Hitachi, heeft naar eigen zeggen dé oplossing gevonden voor flexibele schermen in mobiele apparaten. Hun vinding, genaamd Full Active Flex, zou een flexibele plastic display zijn met een onbreekbaar scherm.
In plaats van glas wordt voor het LCD-scherm aan beide zijden plastic gebruikt, wat het buigbaar maakt. Het is (nog) geen oprolbaar scherm, waar in de industrie al wel aan wordt gedacht, maar het buigzame display maakt andere vormen mogelijk. Belangrijkste voordeel is natuurlijk, dat de display niet meteen breekt als de smartphone eens op de grond valt. In 2018 kan het flexibele scherm in productie gaan en meerdere smartphone producenten zouden geïnteresseerd zijn.
Bron: dutchcowboys

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK