Bioscoop is de manier om jongeren te bereiken

BB160803 BioscoopHet bioscoopbezoek neemt toe en ook het aandeel bioscoopreclame is in 2015 spectaculair gestegen. Een trend die met name door televisie met argusogen in de gaten wordt gehouden. Want de bioscoop doet wat televisie en veel andere media niet goed lukt: jongeren bereiken.
In 2015 brachten bijna 33 miljoen mensen een bezoek aan de bioscoop. Een stijging van 7,1% ten opzichte van 2014. De recette bedroeg in 2015 275,6 miljoen euro en is daarmee 10,3% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Een stijgende lijn die op zichzelf niet nieuw is. Sinds halverwege de jaren ‘80 neemt het bioscoopbezoek gestaag toe, met hier en daar een kleine terugval. Ook binnen de mediabestedingen groeit het aandeel bioscoop al jaren op rij. In 2015 was de groei zelfs spectaculair te noemen. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Nielsen naar de netto mediabestedingen in 2015 blijkt dat het aandeel bioscoop met 30% is toegenomen. Bioscoop groeide daarmee in 2015 harder dan internet (8,3%) en out of home (6,8%). En veel harder dan televisie dat met 0,1% slechts een nipte groei kon bewerkstelligen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK