Koninklijke Bibliotheek en Google digitaliseerden tot nu toe 550.000 boeken

De Koninklijke Bibliotheek en Google werken in ons land al langer samen op het gebied van digitaliseren van boeken. De samenwerking is opnieuw verlengd, waarbij 6 bibliotheken uit het hele land zullen worden betrokken.

Het project startte in 2010, waarbij dus tot nu toe 550.000 boeken in het zogenaamde publieke domein te vinden zijn in Google Books en Delpher. Het zijn doorgaans boeken uit universiteitsbibliotheken, openbare bibliotheken en erfgoedinstellingen. Boeken in het publieke domein zijn doorgaans oude werken. De nieuwe overeenkomst met Google geldt voor 10.000 boeken uit de periode 1878-1879. In totaal worden tot en met de zomer van dit jaar door Google 30.000 boeken verwerkt.

Het project is tot stand gekomen met steun van Stichting Pica, de organisatie die wetenschappelijke en openbare informatievoorziening bevordert door onder meer het financieren van projecten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK