Xerox en Xaar: de inkjet X Factor?

Je zou het de X Factor kunnen noemen, de samenwerking tussen inkhead fabrikant Xaar en Xerox. De combinatie tussen de piezoelectric drop-on-demand koppen van Xaar en de ervaring van Xerox in het bouwen van productieprinters, moet een winnende worden. Die samenwerking zal voor Xerox niet exclusief zijn, maar geeft het bedrijf wel een voorsprong in het ontwikkelen van een volgende generatie printers. En dat zullen naar verwachting niet alleen papierprinters zijn, gezien de ervaring die Xaar heeft in markten, zoals labels, direct-to-shape packaging decoration, ceramic tiles, laminates, en outer case coding.

Volgens Xaar CEO Doug Edwards, past de samenwerking in zijn visie voor 2020: ‘Continued investment in technology and product development, together with strategic partnerships, are key elements of our 2020 vision.’ 

Voor Xerox betekent de samenwerking, dat het sneller met nieuwe types inkjetprinters op de markt kan komen en niet alleen op producten van zijn Impika inkjetprinterdivisie hoeft te bouwen.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK