Versterk de effectiviteit van drukwerk

Reclameland_drukwerkDrukwerk. Kun jij nog zonder? Je gebruikt het voor het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf, dan wel voor het promoten van je evenement of voor privégebruik als het wereldkundig maken van de geboorte van je dochter. Kortom, drukwerk kent vele toepassingsmogelijkheden. Terug naar de zakelijke kant van drukwerk; want hoe zorg je er nu voor dat er daadwerkelijk aandacht is voor jouw drukwerk, zodat je dat bereikt wat je wilt?

Plan van aanpak

Voordat je begint met het bestellen van drukwerk, is het van belang dat je een aantal zaken goed voor ogen houdt. Bepaal wat je doel is van je drukwerk, wie jouw doelgroep – dus de lezer – is en waar je drukwerk wordt verspreid. Vergeet hierbij niet om een aantal doelstellingen te formuleren, zoals bij een evenement het gewenste aantal bezoekers, zodat je na afloop je event goed kunt evalueren. Voor de verspreiding van je drukwerk is het van belang dat je weet waar je doelgroep zich bevindt. Denk bij jongeren bijvoorbeeld aan scholen en uitgaansgelegenheden. Vergeet ook niet om social media in te zetten, want online en offline versterken elkaar immers!

Multimediale inzet

Of je met drukwerk daadwerkelijk dat bereikt wat je wilt, hangt sterk af van de totale communicatie. Verschillende onderzoeken tonen namelijk aan dat de inzet van meerdere middelen en kanalen leidt tot een effectievere campagne. Herhaling is immers de kracht van reclame! Verspreid je bijvoorbeeld een folder, dan kan het ook slim zijn om daarnaast een advertentie te plaatsen in een huis-aan-huis-blad. Mits natuurlijk jouw doelgroep ook dat blaadje leest. Of voorzie bushokjes met jouw abri’s of verspreid flyers. Zo kun je deze in openbare gelegenheden achterlaten, maar ook zelf op straat aan voorbijgangers uitreiken.

Onderscheid met drukwerk

Naast het aantal middelen en de kanalen, is het natuurlijk wel van belang dat je je onderscheidt met je drukwerk. Denk hierbij aan een bijzondere maat, vorm, vouw of afwerking. Uiteraard trek je de aandacht ook met een triggerende quote en gave afbeelding of print. Als jouw drukwerk afwijkt van de standaard, springt deze zeker tussen de massa uit!

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK