KVGO: verhoging BTW-tarief op drukwerk ‘schadelijk’

percentageHet kabinetsvoorstel om het lage (6%) BTW-tarief, op primaire levensmiddelen na, voor vrijwel alle producten en diensten af te schaffen, treft ook de grafische sector. Het KVGO denkt dat het kabinetsvoorstel om de BTW op drukwerk te verhogen van 6% naar 21 % schadelijk zal zijn voor de grafische sector. Fons Bakkes, voorzitter van de branchevereniging voor grafische bedrijven, spreekt zelfs van ‘een dodelijke maatregel’ en zegt dat het kabinet ‘een grote fout’ begaat als het de BTW-verhoging doorvoert. ‘Veel van onze producten zijn bestemd voor de consumentenmarkt, zoals kranten, tijdschriften en boeken. Die worden allemaal in één klap duurder.’Volgens Bakkes behoort drukwerk tot de eerste levensbehoeften (en zou dus hiervoor het lage 6%-tarief moeten gelden). ‘Drukwerk is de drager van maatschappelijk relevante informatie zoals nieuws en als drager van cultuur, literatuur en wetenschap.’ Het KVGO wil het belang van de grafische sector om de BTW-verhoging niet door te voeren aankaarten in Den Haag.
Bron: KVGO

Lees ook: Geen lagere BTW voor e-boeken


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK