Ontwerpuitdaging Graphic Design Festival Breda

GDFBDe wereld verandert in rap tempo. Ook de rol van een ontwerper wordt beïnvloed door maatschappelijke, culturele en technologische ontwikkelingen. Als ontwerper kun je vormgeven aan verandering. ‘What do you do’ is dan ook de centrale vraag van de 2015 Open Call Poster Project. Het Graphic Design Festival Breda daagt ontwerpers hiermee uit om te laten zien wat ze doen.

De vijfde editie van Graphic Design Festival Breda (GDFB) vindt plaats van 25 september tot en met 25 oktober 2015. Binnenstad Breda transformeert dan tot epicentrum van grafische beeldcultuur. De focus van het festival ligt tijdens deze lustrumeditie op de rol van de ontwerper in de huidige maatschappij. De ontwerpwedstrijd past uitstekend in dit plaatje. “Maak je boeken, identiteiten, posters, postzegels, websites, apps, oplossingen, onderzoek, datavisualisatie, programma’s, letterontwerp, typografie, illustratie, kalligrafie, objecten, installaties, campagnes, interventies, interacties? Ben je een denker, een doener, een maker, schrijver, onderzoeker, vertaler, regisseur of misschien wel een criticus, een mooi maker, een idealist of verkoper, een verhalenverteller of een goede luisteraar? Ben je een vernieuwer of conservatief? Maak je voor jezelf, voor je gebruiker of voor je opdrachtgever? Analoog, digitaal, tactiel, interactief, visueel, conceptueel, sociaal, asociaal? Wij zijn benieuwd naar jouw dagelijkse praktijk”, vraagt de organisatie zich af op hun website.

Ontwerp een poster en zend deze naar de organisatie voor 5 juli 2015. De top 50 inzendingen worden getoond in de openbare ruimte tijdens Graphic Design Festival Breda 2015. Klik hier voor meer informatie en inzenden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK