Jaarlijkse oplagedaling krant van 5% zorgt voor sluiting Persgroep Apeldoorn

BB150909Wegener apeldoornDe Persgroep sluit de voormalige Wegener drukkerij in Apeldoorn. De drukpersen zullen vanaf 1 maart 2016 voorgoed tot stilstand komen met als gevolg dat zo’n 140 arbeidsplaatsen, 130,3 fte, verloren gaan.
De Persgroep, die in Apeldoorn een aantal regionale kranten drukt en daarnaast commercieel drukwerk uitvoert, zal haar activiteiten verplaatsen naar haar drukkerijen in Amsterdam, Den Haag en Best. De Persgroep werd al wat langer geconfronteerd met overcapaciteit door met name de digitaliseringsgolf in de media. Daarnaast staan ook de advertentie-inkomsten onder druk en kiezen steeds meer mensen voor een weekend-abonnement. De Persgroep liet verder weten voor de kranten rekening te houden met een jaarlijkse oplagedaling van maar liefst 5%. Er moest dus ingegrepen worden.
CNV Media zal zich de komende tijd richten op een zorgvuldige invulling en uitvoering van het Sociaal Plan en haar leden persoonlijk daarbij helpen. Arie Kasper, onderhandelaar voor CNV Media: “Het is toch elke keer weer een schok als een drukkerij door digitalisering van de media de deuren moet sluiten. Voor de betrokken vakmensen is het natuurlijk een regelrechte ramp. Gelukkig ligt er voor hen wel een sociaal plan van goed niveau, met scholing en begeleiding naar ander werk.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK