Dick Naafs over de Baarnsche Courant

Dick Naafs heeft 36 jaar aan het roer gestaan van Drukkerij BakkerBaarn. In de Baarnsche Courant blikt hij terug op deze jaren. Niet geheel ontoevallig is dat precies de krant die hij onder zijn hoede had als directeur van de Baarnse drukkerij.

Naafs startte in 1984 bij de drukkerij en rond de eeuwwisseling nam hij het bedrijf over van zijn vader. Drukkerij BakkerBaarn draaide vooral om het drukken van de lokale krant. De krant kwam in 2018 in handen van de BDU. De Baarnsche Courant werd BC en kan de waardering wegdragen van de voormalige eigenaar.

In het artikel stelt hij onder meer dat de krant nog volop gelezen wordt: “De krant leeft veel meer dan alom wordt aangenomen. Als je met lezers praat dan ontdek je hoe intensief de krant wordt gelezen. En kritisch. De mensen willen echt dat je de waarheid spreekt en ze goed informeert. Die betrokkenheid moeten we verder uitdiepen.” Reden genoeg voor Naafs om een nieuwe stichting op te richten met als doel: de lokale journalistiek te ondersteunen. Dit doet hij uiteraard naast zijn functie als voorzitter bij het KVGO.

Drukkerij BakkerBaarn werd in 2018 overgenomen door Drukkerij Aeroprint.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK